Tuesday, September 6, 2011

My Last Raya as a Single Lady @2011 ! RayeR !! rayeR !!! 

Hokey nak dijadikkan citer,tahun ni I balik cuti raye lambat sket dari tahun2 yg sebelumnya.Bkn apa tapi sebab nak simpan cuti for my BIG DAY on December  nanti.Muke dah senyum2 panjang dah bila sebut pasal wedding nih,muahahahahhaa.So I took flight to Key Hell on Sunday at 7pm from Kota kinabalu & arrived around 9:30 lar. Disebabkan mak ngan ayah dah awal2 balik kampung pagik ahad tu,maka seperti biasa dan tahun2 sebelumnya I pon akan balik ke Klang pd malam hari raye tu.

My reasons whyyyy ??

  • 1st - Malam raye keta dah tak bape nak banyak,kalo ko nak menyimpang ke,nak melawan arus ke,nak parking tengah jalan ke,nak celah line sebelah ke memang dah takde hal la....hehehehe
  • 2nd - Balik malam raye ni dapat rase kehangatan raye sket maklum la kg bukannya jauh sgt ponnnn,kat Klang nun tu ha jerrrrr,so dapat la aku memekak menyanyi lagu "balik kampung" kuat2 kat atas jalan raye tuh kihkihkihkihkih
  • 3rd - Balik malam raye dah tak payah nak tolong mengemas umah nenek ! Ahaks...ini la reason yang paling tak islamik aku rase bagi diri aku la...tapi disebabkan nenek dah punya ramai menantu yang baik2 dan gajin2 maka reason aku tu maybe dah bole diguna pakai hahahahahaha:)

Back to the sad ending - sob sob sob memang sangap tahap mentibang maser nih laaaaa. Pada malam raye tu jugak,I ngan beberapa ahli family mengada2 la nak kuar usha2 baju n kueh raye sempenanye esoknyer akan raya ! Wahhh sungguh semangat sekali nak pegi JALAN TAR ! Dalam perjalanan tu memang tak jem,start masuk depan DBKL memang aku dah gase cam nak hentak2 kepala beb ! Adoiiiiyaiiii nyeee punnnnn memang jem tahap berani mati la wa ckp lu ! Keta gerak sket2 jer kalo lumba ngan semut merah kat atas jalan raye tu,dah sure2 la semut merah tu menang !!! Memang make HOT !!! Ok mase tu I tabahkan hati lagik dengan harapan kalo dah lepas sampai depan Pertama Kompleks,harapan kian mewangi la nak tgk jalan clear + ok,tapiiiiiiiii !!!! Huwaaaaaaa sampai depan pertama kompleks pon still tak gerak ! Mase tu memang tuhan je la yg tau betapa menyesalnye beta pergi ke jalan Tar pd malam itu :(((( Menangeh darah pon memang wa kena beb !!! Stop pasal jammed !!! Panassss !! 
Then skang nak story pasal parking pulak.Adoiyaiii parking depan Chambell memang pemes la time tuh.Sume keta pon pakat nak parking sane Al- maklum la depan tu jer dah pasar panjang jalan tar tuh - haa senyum panjang la mase nak pi shopping2 kan.Maser dah masuk berjalan ke dalam pasar tuh,perghhhh memang tak leh lah la Bau dia weiiiii ! Jadik tahun depan Kalo aku ditakdirkan pegi lagik la tempat hell tu,akan dipastikan membawa penutup mulut dan kipas tangan supaya tak berpeluh sampai ke kaki !
Punya la siokkkk bershopping dalam tu,siap sambar lagik baju kurung 3 Pasang sebab dah lelong giler lepas pukul 12 malam!! Hehehehee itu pon ayah yang bayo ! Kuikuikui. Ape2 pon terima kasih ayah for my last baju raya yg ayah belikan :( sob sob sob. Dah penat jalan kami pon balik. Belum lagik masuk keta,I dah nampak da sume keta tak  begerak langsung nak kuar dari tempat parking tuh !!wallaweyyyy !!cayo laaaaa I telah menempah lubang keranda ku sendiri !! Huwaaaa:( Ternyata memang sangkaan ku tidak mengecewakan org2 yg stuck dalam jammed kat jalan tar,hahahhahaa ( gelak kat diri sendirik ) masuk keta pukul 1:15am pukul 3 am baru dapat keluar ke jalan P.Ramlee jadik tahniah la diucapkan kepada semua !! Hahahahahaha..... So drive dalam keadaan yg palui,maka kami sampai umah pon dalam pukul 4 am - Selamat Hari Raye & Maaf Zahir Batin mode : sangap & mengantuk yg teramattt zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....