Sunday, October 7, 2012

Its Not EASY To Be Me !! ;)




Yuhuuuuuuuuuuuuuu.....lame hokey tak update blog !! Bizi menguruskan rumahtangga dan baby !! Wallaweyyyyy ayat memang macam supermom hokey ! Kau ader ?? Haaa kalo takde dok siam2 jangan nak dok ngumpat I hokey ;) heh...ter emo sket lak.







Orait,amoi da g check up for 2 month !! Opkos la budak kecik tu kena cucuk kat peha kanan untuk triple antigen + Hib + Hep B + Polio. Wahhhhhhh hafal suda imunisasi baby ok. Cemerlangkan I ?? ngeh ngeh ngeh. Mase anta amoi nak g check up, I da cakap dalam ati..Nanti mase amoi kena cucuk I tak sanggup nak tgk. Biasa la ati ibu yang tersangat la penyanyang ini tidak mampu menahan godaan airmate untuk jadik cengeng !! huhu...Kebetulan maser nak check up amoi,member I pon dok same nak nyebok temankan amoi ! Diulangi temankan amoi yer,bukan teman mak dia !! Jaga ko Nurul..hamboi kemain nak temankan amoi sajer !! hehe...Naseb jugak ade Mommy Nurul nih,dia la yg sebok dok pegangkan amoi & siap bawakkan amoi lagik g cucuk dalam bilik doc ngan asben I. I ?? Dimanakah kedudukan I pada mase itu ?? Opkos I telah keluar dengan membawa hati yang dup dap di luar pintu doc !!! hehe..Mak tak sanggup nyahhhhhhh !!! Anak I yang ceria itu akan di cucuk depan mater I hokey !!! huhu..Bia la I sebak kat luar jerk. hahaha...Selang 5 minit pastu,dengar da sore si amoi menjerit sangat kuat yer !!! Tapi sangat sekejap lepas tu diam dah dia. Mase sume dah selesai I dengan sepantas kilat mengalahkan kilat ok masuk bilik DOc amek amoi. Da tak pedulik doc ngan nurse da !! Hahaa...cian anak mommy ;(( huhuhu...Alhamdulillah amoi membesar dengan sihat. 2 Bulan baru naik 5 kg tapi dah cukup menggembirakan hati ibu sebab amoi sangat behave & membesar dengan sihat ;) hehehe...





Ok... ni nak citer pasal susu fm pulak. Bukan I takmo bf secara fully bf yer, tapi memandangkan susu badan tak bape nak ade untuk buat stok bagai & segala bagai tepaksa jugak I bagi amoi susu fm. So pemilihan susu adalah sangat penting ok disini. DUlu maser amoi memula lahir, drg dah bagi amoi Frisolac then I teruskan dengan bagi Frisolac gak. Ade gak la try anmum tapi kejap jek sebab naik ruam & cam poo poo banyak kali. Skang ade ati ok nak try S26 sebab ramai yang cakap bagus. Kali petama I bagi kat amoi,dia minum cam biasa maybe sebab dia ingat tu susu Friso !! Wakakakaka....masuk kali ke-2,3 dan seterusnyer menten hokey amoi da kenal sangat itu bukan susu biasa dia !! Apa ko raser ? dia meraung bagai nak rak ok !!! Mengamuk tiap kali nak minum susu. Time lain kemain hepi pulak dia. Sampai tepaksa I bagi susu badan yang tak bape ade ni nak bagi dia diam. Ok dia minum dengan baik. Pastu I masukkan botol kat mulut dia mase dia menyusu badan MENTEN dia mejerit cam kena histeria !!! Owhh anak !!!! Napela kamu tau ?? Haahahaa..padan ngan muke I yer sebab senang2 nak tuko susu. Lastly kami tuka ke Friso balik. Alhamdulillah dia minum dengan sempurna. Maybe dia kenal itu adalah susu kebiasaan dia. Sepatutnya I selang selikan dengan susu baru tapi di sebabkan prasaan bersalah menyebabkan ruam di muke dia naik merah2,I takmo dulu tukakan susu dia buat mase terdekat ni. Biala dia enjoy dengan susu dia. Hhuhuhuhu.....Soli ek amoi....mommy takmo tuka susu lagik ok..;)






Nursery ? Heh..amoi da start masuk nursery UMS sejak minggu lepas;) Tapi sehari jek I try. Nampaknyer percubaan berjaya. Memula susu botol takmo minum. I da mula susa ati. Masuk tengahari dia da start minum maybe sebab dia bukan ngan mommy dia kan ? takle la nak ngade sangat hahahhaa;) At least nanti aku keja tak susa ati da sape nak jaga amoi;) Alhamdulillah ......Skang ni dok bz melayan amoi je la. Kalo dulu banyak maser bersenang lenang,skang maser banyak dia habiskan dengan melayan si kecik !! Mommy sangat penat tapi berbaloi sangat raser sebab anak mommy membesar depan mater mommy ;) KURUS ?? Yer sayer belum kurus sepenuhnya !! Wakakakaka....try jeans lame memang dah muat tapi tak bole nak button !! Kau ader ?? Hahaha....kalo takde jangan geng ngan I hahaha ;)) baju muat dah la tapi ape guna kalo suar tak muat lagik ?? ngeh ngeh..takpe....maybe lepas berbulan2 sket lagik bole la sarung kot,Insya Allah ;)) ehehehehhe... * ayat sedap ati ler tewww * 

** sejak2 jadik Mommy nih, hati sangat cepat tersentuh bila tgk amoi !!;) Naluri keibuan sungguh ok ;) Owhhhhhhhhhhhhhhhhh Anak Mommy & Daddy !!! Harta Tidak Ternilai !! Thanks God ;)))) & Alhamdulillah atas segalanya .................semoga perjalanan hidup kita lebih bermakna dengan kehadiran insan comei ini...Amin ;) World Peace !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! **

2 comments:

WaWa_EzRiLL said...

hye salam perkenalan, sorry dear i baru pasan komen u kat blog nak pic tu.. smp u da ada baby.. comel sangat mcm mama dia..

My Life is Wonderful said...

Hehehe:) u da deliver da kot kan heehe